Acompanyament familiar mitjançant el “Projecte Germans”

El Projecte Germans és una iniciativa d’acompanyament familiar, que consisteix en preparar i acompanyar als germans dels nadons ingressats a la UCI de Neonatologia abans d’entrar-hi.


Responsable de la bona pràctica

HOSPITAL UNIVERSITARI MATERNO INFANTIL VALL D'HEBRON

Font de la bona pràctica

Publicador de la bona pràctica

Descripció

Els nadons que estan ingressats a les unitats de neonatologia poden presentar una gran varietat de situacions clíniques derivades de la seva inmaduresa i, de vegades, patologies que fa que necessitin cures especials, en aquestes situacions tot i necessitar estar a incubadores connectats a diverses màquines o a rebre cures especials  continua sent molt important el contacte directe amb la seva família.

El projecte consisteix en fer tallers que permeten acostar-se a aquesta realitat a través del joc, poden jugar a ser metges i infermeres i a cuidar i curar nadons, a través d’aquest joc simbòlic es preparen per conèixer al seu nou germà que està sent cuidat a un lloc insòlit, manipular els dispositius que el nadó té connectats i entendre perquè està ingressat a la UCI. Les sessions  es fan un dia a la setmana a la CiberAula de l’Hospital, un lloc lúdic i amable pels nens.

El projecte s’insereix a la filosofia NIDCAP (Neonatal Individualized Development Care and Assessment Program), les cures centrades en el desenvolupament, que intenten prevenir els efectes potencialment nocius que l’entorn de les UCI neonatals provoquen al cervell en desenvolupament, disminuir l’estrès parental i millorar la interacció entre pares i infant per contribuir al seu millor desenvolupament.

Font d’informació:
Catalanurses.cat: El Projecte Germans [Internet]. Catalunya [consultat 09 setembre 2018]. Disponible a: https://www.catalanurses.cat/projectes/projecte-germans/

 

     

Necessitats

  • Acompanyar als germans de nadons ingressats.

Resultats

Satisfacció clients. El projecte contribueix a la unió de la família.

Àmbits de gestió

Generar valor per als clients

Annexos

Preu

Sense especificarPublicada el 9 set. 2018Comentaris


Inicia sessió per comentar.


Estem preparant l'arxiu de la bona pràctica de gestió. En pocs segons, el podràs descarregar

Supporters