Creació d’un servei prelaboral per a persones amb malaltia mental

La iniciativa consisteix en un programa de transició al treball, la inserció de persones vulnerables i la formació com a pas previ per a la seva incorporació al món laboral. El nou servei s'obre amb 15 places, s'ubica al centre hospitalari i el gestiona l'entitat sense ànim de lucre Fundació Drissa, que properament obrirà un tercer espai d'aquestes característiques a la comarca de la Selva.


Responsable de la bona pràctica

FUNDACIÓ SALUT EMPORDÀ

Font de la bona pràctica

Publicador de la bona pràctica

Descripció

L'hospital de Figueres estrena el primer servei prelaboral per a persones amb malaltia mental de la comarca. La iniciativa consisteix en un programa de transició al treball, la inserció de persones vulnerables i la formació com a pas previ per a la seva incorporació al món laboral. El nou servei s'obre amb 15 places, s'ubicarà al centre hospitalari i el gestionarà l'entitat sense ànim de lucre Fundació Drissa, que properament obrirà un tercer espai d'aquestes característiques a la comarca de la Selva. El projecte, subvencionat pel Departament de Treball, compta amb un ajut de 140.000 euros del fons FEDER, 70.000 de la Diputació de Girona i 80.000 que hi aporta la Fundació Salut Empordà. El servei s'emmarca en la línia de suport a la formació i el talent del projecte 'Pol de Salut' de la fundació que gestiona l'hospital.
Formar i inserir al món laboral a persones amb malaltia mental. Aquest és l'objectiu que persegueix el servei prelaboral que s'ha posat a marxa a l'hospital de Figueres. Es tracta del primer programa d'aquestes característiques que s'obre a la comarca. El gestionarà la Fundació Drissa i comptarà amb 15 places i un programa que s'estructurarà en cinc grans àmbits. Entre ells, el medi ambient, els riscos laborals, la innovació i les tecnologies de la informació, la qualitat, la igualtat i el respecte al lloc de feina.
L'objectiu és formar aquest col·lectiu vulnerable i preparar-lo per entrar al món laboral. Drissa hi aportarà la seva experiència de més de 15 anys treballant en aquest servei a Girona, on ha atès 600 persones i ha aconseguit 84 llocs de feina. Properament, preveuen obrir un altre centre d'aquestes característiques a la comarca de la Selva.


Font d’informació: L'hospital de Figueres estrena un servei prelaboral per a persones amb malaltia mental. Diari de Girona [Internet]. 29 de novembre de 2017 [consultat 29 agost 2018] ; [aprox. 2 pantalles]. Disponible a: https://www.diaridegirona.cat/alt-emporda/2017/11/29/lhospital-figueres-servei-prelaboral-persones/882225.html

 

Necessitats

  • Formar i inserir al món laboral a persones amb malaltia mental.
  • Contribuir a la millora de la qualitat de vida de la comunitat.
  • Donar suport a la formació de la comunitat.

Resultats

Equip formats. Formar i inserir al món laboral a persones amb malaltia mental.

Major notorietat de marca. Implantació de programes de Responsabilitat Social Corporativa

Àmbits de gestió

Generar valor per als clients

Any

2018

Preu

Més de 100.000€

Proveïdor / Partner

Departament de Treball

Generalitat de CatalunyaPublicada el 8 set. 2018Comentaris


Inicia sessió per comentar.


Estem preparant l'arxiu de la bona pràctica de gestió. En pocs segons, el podràs descarregar

Supporters