Estalvi en costos gràcies a la millora de la gestió de l'estoc

La tecnologia RFID, va suposar en un any un estalvi de costos de més de 66.000 euros en la millora del procés quirúrgic. Aquesta permet l'emmagatzematge i recuperació de dades mitjançant l'ús de dispositius d'identificació per radiofreqüència.


Responsable de la bona pràctica

HOSPITAL D'IGUALADA

Font de la bona pràctica

Publicador de la bona pràctica

Descripció

RFID són les sigles de Radio Frequency IDentification, és a dir: identificació per radiofreqüència; un sistema d'emmagatzematge i recuperació de dades remotes mitjançant dispositius. La utilització, a l'àrea quirúrgica, de la tecnologia RFID mitjançant un armari intel·ligent Smart Cabinet de Palex que controla la traçabilitat de producte, ha aportat al centre amplis beneficis, tant en cost de producte, com en la millora de la qualitat assistencial, la gestió de la informació a temps real i l'eliminació del recompte i entrada manual de dades.

Aquest armari es va instal·lar el setembre de l'any 2014 a l'Hospital igualadí. Es tracta d'un sistema de gestió, control i seguretat avançats per a material d'alt cost, capaç d'agilitzar tasques del personal sanitari gràcies a la gestió sense papers i a la informació sempre actualitzada en temps real. En un any, els quiròfans de l'Hospital, ha passat a produir un estalvi de costos del 37% (més de 66.000 euros), gràcies a un major control de la gestió de 72 referències d'alt cost (malles, trocars, tisores, grapadores, càrregues, vàlvules, segelladors, etc.). Del total estalviat, un 90% correspon a la reducció de la minva i un 10% al del control de caducitats.

L'estalvi de costos de consum s'amortitza en qüestió d'un any, mentre que gràcies al control de l'estoc, s'eliminen els trencaments d'estoc de producte i s'aconsegueix una reducció de l'estoc, tant en valor com en volum en els primers mesos d'implantació del sistema. Cal destacar també l'estalvi de tasques logístiques per part del personal amb la utilització d’aquest sistema. Es calcula una reducció del temps de prop del 80%, així com un menor temps en la recerca de producte (un 40%) i un 100% del temps que el personal invertia en fer inventari del producte. D'aquesta forma, aquest sistema ha suposat una millora per a l'Hospital a nivell de gestió de recursos materials, econòmics i un increment de la qualitat assistencial dels seus serveis. 

Font d’informació: La Unió Catalana d'Hospitals reconeix la gestió de l'Hospital d'Igualada. Anoia Diari [Internet]. 19 de desembre de 2015 [consultat 29 agost 2018] ; [aprox. 2 pantalles]. Disponible a: http://anoiadiari.cat/societat/unio-catalana-hospitals-reconeix-gestio-hospital-igualada/

 

Necessitats

  • Estalviar costos a diferents processos assistencials
  • Apostar per tecnologies innovadores

Resultats

Disminució de costos. S’ha eliminat el recompte i la introducció manual de les dades

Augment qualitat. La tecnologia permet una traçabilitat

Major seguretat. Permet evitar trencament d’estocs

Àmbits de gestió

Generar valor per als clients

Aprofitar la creativitat i la innovació

Gestionar amb agilitat

Any

2014

Temps

Sis mesos

Preu

Més de 100.000€

Proveïdor / Partner

Palex

Distribuidor material mèdicPublicada el 8 set. 2018Comentaris


Inicia sessió per comentar.


Estem preparant l'arxiu de la bona pràctica de gestió. En pocs segons, el podràs descarregar

Supporters