Disminució d’un 16% dels casos de cesària amb un senzill coixí

Es tracta d’un coixí postural per a embarassades, que corregeix la mala posició del cap fetal en el part, i que, fa possible el part vaginal. A més, facilita el descans durant el 3r trimestre d’embaràs.


Responsable de la bona pràctica

HOSPITAL UNIVERSITARI VALL D'HEBRON

Font de la bona pràctica

Publicador de la bona pràctica

Descripció

Gràcies a un assaig clínic, realitzat per una llevadora de Vall d’Hebron sobre com facilitar la rotació del fetus durant el part quan es produeix una mala posició, han aconseguit la posició idònia que permet realitzar un part vaginal. D’aquesta manera s’evita realitzar una cesària o haver d’utilitzar fòrceps durant el part.

La posició idònia és la postura de Sims modificada. Es tracta que la dona estigui estirada en decúbit lateral (de costat) i la cama superior s’elevi fins a situar-la paral·lela a la inferior mantenint el genoll girat cap a l’interior. El que permet la posició és que el fetus tingui més espai provocada per l’obertura del diàmetre de la pelvis i pugui girar-se situant el cap a la part inferior.

Coneixent la posició, avaluant mitjançant estudi els beneficis que aportava, i amb resultats molt positius en la satisfacció de les dones, es va dissenyar el coixí postural.

Així, Vall d’Hebron utilitza aquest coixí durant les hores de dilatació per facilitar l’adequada orientació del fetus i reduir el risc de cesària.

Altres beneficis que produeix el coixí és que millora el descans durant el tercer trimestre en les dones, ja que la posició en decúbit lateral és la recomanada per millorar l’oxigenació del fetus i reduir les baixades de tensió de la mare, a més d’evitar molèsties i dolors lumbars.

Font d’informació:
El Mundo (4 de desembre de 2018). Crean un cojín para embarazadas que rectifica la posición incorrecta del feto en el parto: 
https://www.elmundo.es/cataluna/2018/12/04/5c067962fc6c83e2478b4597.html

 

 

         

Necessitats

  • Un 40% de les dones tenen el fetus en mala posició en el moment del part.
  • Evitar el volum de cesàries i ús de fòrceps pel anterior motiu.

Resultats

Satisfacció clients. Les dones van expressar que es sentien satisfetes amb el treball de part fet havent utilitzat anteriorment el coixí. També els aporta un millor descans, si realitzen un ús diari durant el 3r trimestre.

Major eficiència

Augment qualitat. S’aconsegueix reduir les cesàries en un 16% dels casos. A més, es redueix la morbiditat materna i fetal, com també l’estada hospitalària i les visites posteriors a Urgències, ja que produeixen menys complicacions.

Àmbits de gestió

Generar valor per als clients

Assolir l'èxit mitjançant el talent de les persones

Any

2018

Preu

Sense especificar

Proveïdor / Partner

Stimulo

Empresa de disseny de producte i innovacióPublicada el 2 gen. 2019Comentaris


Inicia sessió per comentar.


Estem preparant l'arxiu de la bona pràctica de gestió. En pocs segons, el podràs descarregar

SupportersCol·laboradors